Tuotteet

Lipputangot

Lujitemuovi, alumiini, teräs, rosteri, teleskooppitangot, kartiotangot, seinätangot, sisätangot, 3-20m, myös erityispitkät

Materiaalin valinta

Lipputankojen materiaalivaihtoehdot eroavat kestävyydeltään ja huollon tarpeelta. Asennuskohteen olosuhteet tulee ottaa huomioon valittaessa tangon materiaalia. Tangon huoltomahdollisuudet kannattaa myös miettiä etukäteen: pestäänkö tankoa vai valitaanko vaihtoehto joka ei pesua juuri kaipaa.

Lujitemuovitanko käy useimpiin kohteisiin ja sen huolloksi riittää pesu ja vahaus muutaman vuoden välein.
Erittäin tuuliseen kohteeseen sopii alumiinitanko tai terästanko. Alumiinitangon pesuksi riittää pyyhkiminen n. 5-10v välein, riippuen ilmansaasteiden määrästä.

Terästanko täytyy maalata säännöllisin väliajoin, jottei ruoste rumenna sen pintaa.

Ruostumaton teräs on erittäin kestävä ja lähes huoltovapaa pinnaltaan.

Lujitemuovi

Lujitemuovi on nykyisin yksi suosituimmista lipputankomateriaaleista. Näitä tankoja kutsutaan yleisesti ”lasikuitutangoiksi”. Lujitemuovi on komposiittimateriaali eli siinä yhdistyy lasin kovuus ja muovihartsin kestävyys. Lujitemuovitangon etuja on sen keveys (9m lujitemuovitanko painaa teräsjalan kanssa n.25 kg ja alumiinitanko n. 30kg) ja helppohoitoisuus varsinkin terästankoihin verrattuna. Lujitemuovitangon huolloksi riittää pesu ja vahaus parin vuoden välein.

Alumiini

(valkoinen polttomaalattu pinta sekä harmaa anodisoitu pinta)

Valikoimaamme kuuluu alumiiniset teleskooppitangot sekä kartioalumiinitangot.

Valmistamme teleskooppialumiinitangot suomalaisen Purso Oy:n meille valmistamista putkista. Listatuotteitamme ovat valkoinen polttomaalattu alumiinitanko ja hopeanharmaa anodisoitu alumiinitanko.

Alumiinilipputangon etuja ovat sen keveys ja sen erittäin kestävä pinta joka on vielä helppohoitoisempi kuin lujitemuovi. Polttomaalattu ja anodisoitu pinta hylkivät likaa ja pyyhkimistä ei tarvitse suorittaa yhtä usein kuin lujitemuovisella tangolla.

Vahvistettu alumiinitanko on hyvä ratkaisu tuuliselle paikalla (kuten meren rantaan) tai kattotangoksi.
Valmistamamme alumiinitangot ovat teleskooppirakenteisia ja ne voidaan koota asennuskohteessa moduleista. Lipputangon kuljetus osissa helpottaa kuljetusta, tangon voi esim. kuljettaa saareen veneellä tai tanko voidaan lähettää kohtuullisin kustannuksin mihin vain Suomessa.

U-palkkiin sopiva

Lujitemuovitangot ovat usein tyveltään liian paksuja vanhan mallisiin U-palkkirautoihin. Alumiinitangot sopivat useimmissa tapauksissa U-palkki jalkaan, jolloin jalustaa ei tarvitse uusia, ainoastaan huoltaa.

Teräs ja ruostumaton teräs

Valmistamme teräksestä sekä teleskooppitankoja että kartiomallisia tankoja.

Ruostumaton teräs on, kuten teräs yleensä, luja ja kestävä materiaalina. Terästangot on maalattava n. 10-vuoden välein.
Ruostumaton teräs on materiaalina arvokas ja se valitaankin monesti kohteisiin jossa halutaan pinnan säilyvän samanlaisena vuodesta toiseen. Ruostumaton teräs on lähes huoltovapaa.